Hypotheek aanpassen

Hypotheek verhogen

Ben je van plan om te gaan verbouwen of te verduurzamen? Je hypotheek verhogen kan dan een interessante optie zijn. Bereken hier je maximale hypotheek of maak direct een afspraak.

Bereken je maximale hypotheek

Verbouwen of verduurzamen

Hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Wil je iets vernieuwen aan je huidige woning of wat extra vierkante meters? Dan kun je kijken wat de mogelijkheden zijn om je hypotheek te verhogen. Hierdoor heb je meer financiële ruimte om bijvoorbeeld een aanbouw aan je huis te realiseren of te verduurzamen. Goede kans dat je hierdoor geld bespaart of dat je woning meer waard wordt.

In een gratis advies gesprek kijken we met jou naar alle opties en geven je daarbij het best mogelijke advies. En dat zonder dat je ook maar ergens aan vastzit.

Welke mogelijkheden zijn er?

Is je huidige hypotheek hoger ingeschreven dan het bedrag dat is geleend, of heb je al een deel ingelost? Dan kun je die ruimte gebruiken om de hypotheek te verhogen.
Een andere optie is om een tweede hypotheek af te sluiten. Deze kan doorgaans alleen worden afgesloten bij de verstrekker van je eerste hypotheek en het moet worden vastgelegd bij de notaris. Wij maken voor jou inzichtelijk met welke kosten je te maken krijgt en hoe lang het zal duren voordat je dit hebt terugverdiend.

Bereken

Maximale hypotheek berekenen

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om je hypotheek te verhogen? Bereken hier je maximale hypotheek of maak direct een afspraak.

Wil je ook persoonlijk hypotheekadvies?

  • Gratis intake gesprek
  • Online, telefonisch of op kantoor
  • Volg het complete proces in je persoonlijke omgeving
Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op. Onze adviseurs helpen jou graag verder.

Kan ik mijn hypotheek verhogen?

Je kunt je hypotheek alleen verhogen als je overwaarde hebt op je huis. Je kunt dit bedrag gebruiken voor bijvoorbeeld je verbouwing of energiebesparende maatregelen.

Moet ik naar de notaris?

Dit hangt ervan af. Is je huidige hypotheek hoger ingeschreven dan het bedrag dat is geleend of heb je al een deel ingelost. Dan kun je die ruimte gebruiken om de hypotheek te verhogen. Is dit niet het geval en ga je over het bedrag heen, dan moet je wel naar de notaris. Je hypotheekadviseur laat zien met welke kosten je te maken krijgt en in hoeveel tijd je dit eventueel weer terug verdiend.

Kan ik extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen?

Ja! Wil je extra energie besparen in je nieuwe woning? Zonnepanelen, dubbel glas of je huis extra isoleren? Je mag tot € 9000,00 lenen bovenop de maximale hypotheek, ongeacht je inkomen.

Wat zijn de kosten voor het verhogen van mijn hypotheek?

Het verhogen van je hypotheek is niet gratis, maar gelukkig wel aftrekbaar bij de belastingdienst. De meest voorkomende kosten zijn; boeterente, notariskosten, taxatiekosten en advies- en bemiddelingskosten.