Lenen

Uw droom realiseren? 

Soms heeft u financiële armslag nodig bij de aankoop van zaken, zoals een huis, een verbouwing of wellicht een auto. Om deze wensen te realiseren kan het soms noodzakelijk om een lening aan te gaan. Het is dan een prettige gedachte dat u kan rekenen op een betrouwbaar advies speciaal gericht op uw doelstelling. Veritas verzorgt naast hypotheken en leningen ook advies op het gebied van leningen en kijkt samen met u naar uw situatie en uw wensen. 

De bekendste kredietvormen zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Bij de doorlopend krediet is opname mogelijk tot aan de limiet. De rente is variabel. Naar keuze betaalt u of alleen rente over het opgenomen bedrag (u lost niets af), of een maandelijks percentage over de kredietlimiet (u betaalt  bijvoorbeeld maandelijks 2% over de limiet en lost daarmee de schuld af in ca. 5 jaar tijd). U kunt tot een bepaalde leeftijd (meestal 60 of 65 jaar) gedurende de gehele looptijd opnemen en kosteloos inlossen.

Bij de persoonlijke lening wordt de gehele lening in een afgesproken looptijd afgelost. Ideaal in combinatie met de financiering van een auto (de lening lost u af in de periode dat u de auto in gebruik heeft). De rente is vast en is bij het sluiten van het contract veelal iets lager dan bij een doorlopend krediet.  Bij inlossing in de eerste periode bent u boetekosten verschuldigd. 

Bij huurkoop/particuliere lease bent u gedurende de leaseperiode het recht om het gefinancierde object (bijvoorbeeld bestelauto) te gebruiken. Het eigendomsrecht ontstaat pas bij betaling van de laatste maandbetaling. Net als bij de persoonlijke lening ligt de looptijd vast. De rente ligt lager dan bij de persoonlijke lening.   

De seniorenlening is een doorlopend krediet die ingelost wordt bij het bereiken van de 72 jarige leeftijd.

Het WOZ-krediet is een doorlopend krediet met het eigen huis als beperkte zekerheid.